marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 august, 2012

Fondul Monetar Internațional a acceptat proiectul rectificării bugetare propus de Guvernul României, cu reîntregirea salariilor pentru bugetari în două trepte, a declarat, miercuri, ministrul Finanțelor, vicepremierul Florin Georgescu.

”Rectificarea bugetară este agreată în parametrii generali cu FMI. Nu discut situaţii pe ministere, situaţii pe categorii de cheltuieli, personal, cheltuieli materiale sau cheltuieli de capital”, a spus Georgescu, după o întâlnire cu delegațiile FMI, Băncii Mondiale și Comisiei Europene, la care a participat și premierul Victor Ponta.

”În cadrul rectificării bugetare, se respectă angajamentele asumate de Guvernul Ponta şi anume, acela de a majora în două trepte salariile, cu 8% începând cu luna iulie şi cu 7,4% începând cu luna decembrie. Pe de altă parte, a restitui către pensionari sumele reţinute anterior, în neconcordanţă cu cadrul juridic”, a completat ministrul Finanțelor.


Referitor la alte măsuri anunțate de Guvern, eliminarea penalităţilor, reducerea contribuțiilor la asigurările sociale, vicepremierul a susținut că sunt premise favorabile.

”Sunt premise favorabile să aplicăm toate măsurile promise. Vom vedea textul Scrisorii de Intenţie. Acesta ne va fi înmânat vineri şi vom discuta pe el până duminică inclusiv”, a precizat viceprim-ministrul.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: