sâmbătă

2 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 februarie, 2023

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri acordarea anuală de burse în străinătate pentru studii universitare de masterat, doctorat, dar şi pentru stagii postdoctorale şi de cercetare. Este pentru prima dată după 12 ani când statul oferă astfel de burse, a subliniat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Beneficiarii burselor sunt persoane provenite din sistemul naţional de învăţământ superior, din Academia Română, dar şi din institute de cercetare subordonate sau din cadrul acestora.

„Executivul a aprobat hotărârea care vizează acordarea burselor în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat, doctorat, dar şi pentru stagii postdoctorale şi de cercetare. După o pauză de aproape 12 ani, la iniţiativa Ministerului Educaţiei, prin agenţia de credite şi burse de studii, vor fi acordate anual în condiţiile legii, burse în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat, doctorat, stagii post-doctorale şi de cercetare cu o valoare a bursei lunare de cel puţin 1.000 de euro pentru fiecare bursier, urmând ca la finalizarea stagiului, bursierii să-şi reia studii universitare sau postuniversitare în România”, a declarat Dan Cărbunaru.


****


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: