joi

19 mai, 2022

Greva ilegală de la STB, a 5-a zi – administrația anunță că angajează șoferi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 ianuarie, 2022

Doar 148 de autobuze, troleibuze și tramvaie ale Societății de Transport București (STB), din cele 697 programate se aflau luni dimineața pe traseu, conform unui reprezentant al companiei. Cei mai mulți dintre cei care au renunțat la grevă sunt șoferi de troleibuz, în timp ce șoferii de autobuz au ales, cei mai mulți, să continue greva declarată ilegală de către instanță.

Conform directorului Adiran Criț, STB a pierdut 4,8 milioane de lei în fiecare zi de grevă. SUma va fi recuperată de

Conducerea STB a depus plângeri penale împotriva greviștilor și a anunțat că societatea angajează șoferi.


Principalele declarații făcute luni dimineața de directorul Adrian Criț:

  • Au fost notificați șoferii și vatmanii privind îndatoririle lor, au fost depuse plângeri penale împotriva organizatorilor grevei, declarată ilegală d einstanță, și s-a dat anunț pentru angajarea de șoferi
  • Pe site-ul STB SA astăzi a fost publicat anunțul de angajare pentru șoferi de autobuze. „Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajați care au căzut pradă manipulării sindcatului reprezentativ și în continuare protestează fără să aibă nicio dorință”.
  • În momentul de față, prin manipularea unor lideri, se dorește doar demisia mea, nu se dorește altceva. Din păcate ne vom afla în imposibilitatea plății salariilor, cei care nu vin la locul de muncă sunt responsabili pentru acest lucru. Forma de protest, așa cum este în decizia tribunalului, este ilegală.
  • Șoferii care doresc să iasă pe traseu sunt amenințați, există înregistrări, organele de cercetare penală își vor face datoria
  • Voi avea o discuție cu șefii de autobaze și de depouri, caracatița trebuie stârpită.
  • Implicare sindicatului pe toate palierele a făcut posibilă declanșarea acestei greve ilegale, ca angajații să nu-și poată desfășura activitatea.
  • În multe cazuri șefii de autobaze nu au înmânat cheile și actele autovehiculelor.
  • Există în condinuare disponibilitatea conducerii de a discuta soluții.

Liderul de sindicat, membru PSD

Și primarul general, Nicușor Dan, îi acuză pe greviștii că s-au lăsat angrenați într-o mișcare politică, dovadă și condiția pentru începerea dialogului – demiterea directorului.

El a declarat că mulți dintre angajații Societății de Transport București (STB) și-au reluat, duminică, activitatea și sunt mult mai mulți șoferi și vatmani care ar fi ieșit la lucru dacă nu ar fi fost „intimidați” de sindicat.

„Mulți angajați STB și-au reluat azi (duminică – n.red.) activitatea. Am avut pe traseu 65% dintre tramvaie și troleibuze și un număr mic de autobuze. Salut decizia celor care au înțeles că rezolvarea problemelor se face prin dialog, respectând legea”, a spus primarul general Nicușor Dan, pe Facebook.


Liderul celui mai important sindicat din STB, Vasile Petrariu, consilier general PSD în Consiliul General al Municipiului București, neagă substratul politic al grevei și amenință că marți vor fi prezenți la muncă doar 10% din șoferii STB.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În încercarea de a convinge că nu manipulează angajații STB în scopuri politice, el a anunțat că-și va da demisia din PSD:

„Astăzi (luni – n.red.) îmi dau demisia din funcția de consilier general și din Partidul Social Democrat. Acest protest nu are nicio conotație politică”, a anunțat Vasile Petrariu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: