joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 mai, 2020

Apple şi Google au lansat miercuri prima versiune a aplicației de urmărire a contactelor – CoronaApp, iar autorități sanitare din 22 de ţări de pe cinci continente și din mai multe state americane au solicitat accesul la tehnologie, anunță The Guardian.

Tehnologia Apple-Google permite guvernelor să lanseze în următoarele zile aplicaţii mobile despre care companiile au anunţat că vor conecta, prin Bluetooth utilizatorii.

Un utilizator care va fi ulterior infectat cu coronavirusul va putea folosi aplicaţia pentru a notifica automat şi anonim toate contactele sale recente.

(Citiți și: ”Cei 4 pași de funcționare a aplicației prin care Apple&Google monitorizează telefoanele și expansiunea Covid”)


Unele guverne au salutat sistemul, care le poate ajuta să testeze şi să izoleze mai multe persoane posibil infectate, decât ar fi putut în mod normal, pe baza informaţiilor oferite de pacienţi din memorie.

Alte guverne au fost nemulţumite de regulile impuse de Apple şi Google, reguli care le limitează capacitatea de a colecta informaţii despre locaţia utilizatorilor, numerele de telefon şi alte detalii. Marea Britanie este unul dintre statele din această categorie, Regatul Unit dorind să colecteze datele centralizat. Marea Britanie și Google încă negociază modul în care autoritățile britanice vor gestiona aplicația.

(Citiți și: ”Cristian Grosu / Ce va ține minte fiecare din criza Covid-19 ?”)

Unele state dezvoltă aplicaţii utilizând tehnologie proprie, despre care Apple şi Google au spus că vor înregistra defecţiuni şi vor consuma bateria dispozitivului. Franța a început pe 4 mai testarea unei asemenea aplicații proprii.

Regulile Apple şi Google nu permit autorităţilor să oblige oamenii să folosească aplicaţia. Până în prezent, aplicaţiile care nu folosesc tehnologia Apple şi Google au fost adoptate în mod limitat.


Articole recomandate:

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: