duminică

1 octombrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 aprilie, 2020

Giganţii Google şi Apple vor lansa o aplicație care va putea monitoriza expansiunea pandemiei cu coronavirusul Covid-19 și, la jumătatea lunii mai, telefoanele iPhone și Android vor avea capacitatea de a schimba wireless informații anonime prin aplicațiile folosite de autoritățile medicale publice,

Asta înseamnă că, dacă un utilizator este testat pozitiv cu Covid-19 şi introduce informația în aplicaţia publică, ceilalţi utilizatori, de care acesta s-a apropiat anterior, vor primi notificări pentru a se autoizola. Perioada ar putea fi de 14 zile, dar autorităţile de sănătate publică pot stabili orice interval.

În această primă etapă, tehnologia dezvoltată de parteneriatul (altfel foarte rar întâlnit) dintre Apple și Google             care va funcționa, potrivit Mediafax, astfel:


Altfel spus, pașii în care va funcționa tehnologia conform exemplului:

  • Pasul 1: Ioana şi George se întâlnesc pentru 10 minute. Telefoanele lor Bluetooth înregistrează că ei s-au apropiat unul de celălalt.
  • Pasul 2. Să ne imaginăm că George se simte rău şi este testat pozitiv pentru Covid-19. El trebuie să introducă rezultatul în aplicaţie. Datele lui George din ultimele 14 zile sunt încărcate automat în aplicaţie.
  • Pasul 3. Ioana îşi continuă viaţa de zi cu zi, fără să ştie că a interacţionat cu o persoană contagioasă. Telefonul ei descarcă periodic datele persoanelor care suferă de Covid-19 în oraşul ei.
  • Pasul 4 Când George este testat pozitiv, Ioana primeşte o notificare pe telefonul ei: ALERTĂ: AI STAT LÂNGĂ O PERSOANĂ CARE ARE COVID-19. CLICK AICI PENTRU MAI MULTE INFORMAŢII

Ioanei nu i se spune identitatea persoanei bolnave, dar primeşte informaţii despre ce trebuie să facă în continuare.

Spectrul „Big Brother”

Tehnologia Apple & Google a stârnit mari îndoili privind respectarea dreptului la viață private

(Citiți și: „O treime din populația lumii poate fi deja monitorizată de aplicația Apple&Google de avertizare privind Covid 19 – Bloomberg”)


În context, comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, și-a exprimat, duminică, mesajul potrivit căruia este „exclusă” impunerea în Uniunea Europeană de măsuri coercitive de urmărire prin telefon în vedere trasării lanţurilor de contaminare cu noul coronavirus.

A doua etapă de aplicare a aplicației Apple & Google ar dura câteva luni, în care cele două companii vor adăuga tehnologia direct în sistemele lor de operare, astfel încât trasarea contactelor să funcționeze fără să fie nevoie să se încarce aplicația.
citive de urmărire prin telefon în vedere trasării lanţurilor de contaminare cu noul coronavirus

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: