duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 ianuarie, 2021

Creșterea producției industriale din zona euro a fost trasă în sus de Germania în decembrie, lună în care activitatea a consemnat cel mai rapid avans din ultimii doi ani și jumătate, notează Bloomberg.

Indicele IHS Markit – care măsoară activitatea sectorului privat – a ajuns la 55,2 puncte în ultima lună a anului trecut în zona euro, de la 53,8 în noiembrie.

Datele pozitive vin în contextul în care guvernele europene continuă să se confrunte cu efectele crizei sanitare, majoritatea restricțiilor fiind îndreptate către sectorul HoReCa, industria fiind lăsată să își continue activitatea.


”Producția din zona euro a terminat 2020 într-o notă puternică și încurajatoare. Cu toate acestea, creșterea numărului de cazuri va continua să influențeze piețele bursiere pe termen scurt, iar creșterile vor fi limitate”, a precizat Chris Williamson, economist al IHS Markit.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Rezultatele bune înregistrate de sectorul manufacturier în decembrie sunt parțial explicate de o creștere a comenzilor din Marea Britanie, unde companiile au realizat stocuri în contextul Brexit.

În Asia, indicatorul a consemnat la rândul său o evoluție pozitivă în anumite țări, cu toate că avântul Chinei pare a se fi moderat, care a consemnat în decembrie o scădere la 53 de puncte, de la 54,9 cu o lună înainte.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: