duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 mai, 2011

Ministrul german de finanţe, Wolfgang Schaeuble, a recomandat-o pe omoloaga lui franceză, Christine Lagarde, pentru a fi candidatul Uniunii Europene la conducerea FMI.

”Dacă Christine Lagarde se va decide să fie candidat, Europa va avea cele mai bune şanse să ocupe din nou acest post. Acum este decisiv ca Europa să vorbească pe o singură voce în această privinţă”, a declarat ministrul german pentru ziarul Bild am Sontag.

”Christine Lagarde este perfect potrivită pentru acest post. Ea este respectată şi apreciată în toată lumea finanţelor”, a apreciat Schaeuble.


FMI a anunţat că în peroada 23 mai-10 iunie se vor putea depune candidaturile la postul de director general al instituţiei, urmind ca şeful Fondului să fie desemnat până la 30 iunie.

”Obiectivul consiliului de administraţie este de a selecta directorul prin consens cu scopul de a finaliza procesul de selecţie până la 30 iunie 2011”, a anunţat FMI, potrivit AFP.

Un alt obiectiv este ca această alegere ”să se facă într-un mod deschis, bazat pe merite şi transparent”, a adăugat FMI.

Potrivit procedurii pe care o va urma consiliul de administraţie FMI, compus din reprezentanţi din 24 de ţări şi grupuri de ţări, candidaturile trebuie să fie transmise fie de aceşti reprezentanţi, fie de guvernatorii FMI – ministrul de finanţe sau şeful băncii centrale al ţării respective, în funcşie de sistemul naţional al fiecăreia.


Dacă există trei candidaturi sau mai puţine, ele vor fi dezvăluite la închidere la 10 iunie, iar dacă vor fi peste trei, acestea vor fi păstrate confidenţiale pentru a determina de preferinţă prin consens, dacă nu printr-un vot, o listă scurtă de trei candidaţi cel mai bine plasaţi.

Cei doi sau trei candidaţi care vor rămâne vor fi audiaţi de consiliul de administraţie la Washington.

Această instanţă va căuta atunci un consens pentru a-l stabili pe noul şef al instituţiei, deşi consiliul de administraţie îl poate selecta pe directorul general cu majoritate de voturi.

FMI caută un succesor al socialistului francez Dominique Strauss-Kahn, care a demisionat joi, fiind urmărit penal pentru un presupus abuz sexual asupra unei cameriste dintr-un hotel new-yorkez.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: