sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 martie, 2022

Germania va prelua 2.500 de refugiați ucraineni care se află în prezent în Republica Moldova, a anunțat sâmbătă ministrul de externe al Republicii, Nicu Popescu, după o întâlnire cu omologul său german, Annalena Baerbock.

Întâlnirea celor doi oficiali a avut loc în timpul vizitei pe care ministrul german de Externe o efectuează în Republica Moldova și în Balcanii de Vest. „Europa și țara mea sunt solidare cu voi. Vom lua refugiați de la voi”, a afirmat Annalena Baerbock, citată de Reuters.

Conform planului, refugiații ucraineni vor ajunge în Germania în principal cu autobuzul, mulțumită unui coridor care va fi deschis prin România.


Republica Moldova este una dintre țările est-europene care preia în primă fază fluxul de oameni care fug din Ucraina de când forțele ruse au invadat țara.

Numărul refugiaților din Ucraina a ajuns la 2,5 milioane, a declarat vineri Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați, Filippo Grandi.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„De asemenea, estimăm că aproximativ două milioane de persoane sunt strămutate în interiorul Ucrainei”, a precizat Filippo Grandi.

Republica Moldova adăpostește aproximativ 105.000 de refugiați ucraineni, conform datelor Națiunilor Unite. Peste 1,5 milioane sunt în Polonia și aproximativ 235.000 în Ungaria.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: