vineri

29 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 martie, 2022

Peste 2.000 de persoane participă sâmbătă la un protest în fața primăriei din orașul Melitopol, din sudul Ucrainei, după ce primarului orașului, Ivan Fedorov (foto), a fost arestat de armata rusă, transmite The Guardian.

În oraș a fost întrerupt accesul la internet, pentru ca oamenii care protestează să nu poată lua legătura între ei, iar amploarea manifestației să fie împiedicată.

Autoritățile ucrainene au acuzat Rusia că a încălcat dreptul internațional prin” răpirea” primarului Melitopolului, oraș ucrainean care a căzut sub controlul Rusiei în timpul invaziei. Primarul a fost acuzat de terorism de către ocupanți.


Primarul Ivan Fedorov a încercat în realitate să păstreze funcționarea administrației locale, chiar dacă orașul a fost ocupat săptămâna trecută de trupele ruse.

Un consilier al ministerului de Interne a spus că zece persoane au intrat în sediul unității administrative, i-au pus o pungă pe cap edilului și l-au dus „spre o direcție necunoscută”.

La scurt timp după aceea, procurorul regional de la Lugansk a anunțat că primarul Fedorov a comis infracțiuni de terorism și a fost reținut pentru a fi investigat. 

Într-un mesaj video postat vineri seara, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a condamnat acțiunea rușilor, numindu-l pe Fedorov „un primar care apără cu curaj Ucraina și membrii comunității sale”.


„Facem apel la comunitatea internațională să reacționeze imediat la răpirea lui Ivan Fedorov și a altor civili și să crească presiunea asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului său barbar împotriva poporului ucrainean”, arată o declarație a MAE ucrainean:

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: