vineri

1 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 martie, 2022

Rusia a avertizat SUA asupra consecinţelor transferului de arme către Ucraina, iar convoaiele cu arme destinate luptătorilor ucraineni vor fi considerate „ţinte legitime”. Anunțul a fost făcut de ministrul adjunct de Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Riabkov (foto), potrivit Interfax,

„Nu există niciun fel de consultare sau proces de negociere cu Statele Unite în privinţa Ucrainei. Am avertizat Statele Unite că transporturile de arme, orchestrate de ei (americani) prin intermediul altor state nu reprezintă doar o mişcare periculoasă, dar e o acţiune care transformă acele convoaie în ţinte legitime”, a spus Riabkov în cadrul unei intervenţii la un post de televiziune din Rusia.

„I-am avertizat asupra consecinţelor unui transfer nesăbuit în Ucraina de arme precum sisteme portabile antiaeriene ori antitanc şi aşa mai departe”, a adăugat oficialul rus.


Riabkov a mai spus că SUA nu iau în serios avertizările Rusiei.

Cu câteva zile în urmă, purtătoarea de cuvânt al Ministerului rus de Externe a mai avertizat că ţările care decid să trimită arme sau mercenari în Ucraina „vor răspunde” pentru gestul lor şi îşi asumă „consecinţele”.

Conform New York Times, SUA şi statele NATO au livrat Ucrainei peste 17.000 de sisteme antitanc în mai puţin de o săptămână.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: