luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 martie, 2022

Germania a anunțat o ”avertizare timpurie” potrivit căreia s-ar putea îndrepta către un deficit de gaze, scopul măsurii fiind pregătirea pentru o posibilă întrerupere a fluxurilor de gaze naturale din Rusia, scrie The Guardian.

Anunțul reprezintă o primă etapă, dintr-o procedură de trei, și nu presupune nicio intervenție a statului deocamdată. O echipă de criză a fost convocată la nivel guvernamental pentru a monitoriza situația.

Ministrul Economiei, Robert Habeck, a declarat că stocurile sunt corespunzătoare pentru moment, dar și că Germania va monitoriza fluxurile de aprovizionare prin operațiunile de piață.


”Cu toate acestea, trebuie să creștem măsurile de precauție pentru a fi pregătiți pentru o escaladare din partea Rusiei. Odată cu declararea nivelului de avertizare timpurie, s-a reunit o echipă de criză”, a explicat Robert Habeck.

Klaus Müller, președintele autorității germane de reglementare a rețelelor, Bundesnetzagentur, a declarat într-un tweet: „Este corect că ministrul economiei a anunțat o <<avertizare timpurie>>. Scopul este de a evita o deteriorare a aprovizionării cu gaze a Germania și a UE prin economii de energie și achiziții suplimentare. Autoritatea de reglementare îndeamnă consumatorii și industria să își asume responsabilități și să se pregătească pentru toate scenariile.”

Anunțul vine în contextul în care președintele Dumei de la Kremlin a declarat că Rusia ar trebui să-și vândă petrolul, cerealele, metalele, îngrășămintele, cărbunele și lemnul în ruble pe piețele globale, atunci când este profitabil să facă acest lucru.

Președintele Vladimir Putin a solicitat ca gazele naturale exportate în Europa sau în Statele Unite să fie plătite în ruble. Miniștrii Energiei din grupul G7 al națiunilor industrializate au respins această cerere.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: