duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 octombrie, 2021

Scăderea de 4,4% din august a producției industriale din Germania a fost cu mult sub așteptările analiștilor, așa încât producția se află cu 9% sub nivelul din februarie 2020, se arată într-o analiză Capital Economics.

”Condițiile s-au înrăutățit față de august, ceea ce face ca problemele sectorului manufacturier din Germania să amenințe revenirea economică și să o mențină sub nivelul de dinainte de pandemie până anul viitor”, avertizează experții.

Scăderea producției industriale a fost cauzată de o scădere de 4% a industriei prelucrătoare, rezultat generat preponderent de prăbușirea cu 17,5% a industriei auto.


Producția de mașini este cu 40% sub nivelul de dinainte de pandemie, multe companii din industrie anunțând chiar o oprire totală a activității.

Chestionarele sugerează că principala problemă o reprezintă blocajele de pe lanțurile de aprovizionare, în principal, dar nu exclusiv, dificultățile de obținere a semiconductorilor.

”Nu credem că activitatea s-a îmbunătățit în septembrie. Asociația germană din industria auto VDA estimează că producția din ultima lună a fost neschimbată, iar indicele PMI pentru sectorul manufacturier, precum și indicele de încredere ifo au scăzut în septembrie”, se arată în analiza capital Economics.

Specialiștii mai avertizează că recenta explozie a prețului energiei nu va produce efecte pozitive asupra rezultatelor economice din ultimul trimestru.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Germania ar trebui totuși să înregistreze un avans semnificativ al PIB-ului în trimestrul al treilea, ca urmare a redeschiderii serviciilor, dar acesta ar putea fi sub estimarea de 2,5% din PIB a capital Economics.

”Perspectivele pentru trimestrul al patrulea s-au deteriorat semnificativ. Pentru întregul an anticipăm o creștere a PIB de aproximativ 3%, consensul din piață fiind de 3,5%”, conchid ei.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: