Germania anunță creșterea cheltuielilor de apărare pentru a se apropia de obiectivul NATO - CursDeGuvernare.ro
luni

25 octombrie, 2021

Germania anunță creșterea cheltuielilor de apărare pentru a se apropia de obiectivul NATO

18 noiembrie, 2019

Germania va majora procentul din PIB destinat Apărării în anii urmăroripentru a se apropia de ținta de 2% a NATO, anunță DPA.

Puțin înaintea apropiatului summit NATO, Germania a decis să își anunțe aliații că, în 2020, va cheltui 50,25 miliarde euro pentru întărirea capacităților de apărare.

Suma este echivalentă cu 1,42% din Produsul Intern Brut al Germaniei, în condițiile în care în 2019 cheltuielile de apărare sunt estimate la un total de 1,36% din PIB.

(Citiți și: ”Analiză / Armata europeană: Realitate și miraj”)


La ultimul summit NATO, președintele Donald Trump a cerut imperativ statelor membre NATO să își crească cheltuielile de apărare. Donald Trump se plânge de mai multă vreme că SUA suportă prea multe cheltuieli ale NATO și a atacat constant Germania din cauza nivelului scăzut al fondurilor alocate apărării.

NATO a cerut tuturor membrilor alianței să prezinte estimările privind frinanțarea apărării în 2020 înainte de reuniunea din decembrie care va avea loc la Londra. Nivelul alocărilor naționale în 2020 va fi discutat la o reuniune a miniștrilor de Externe organizată miercuri.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Anunțul Germaniei apare la scurt timp după controversata declarație a președintelui Franței, Emmanuel Macron, care a vorbit despre ”moartea cerebrală” a Alianței nord-atlantice, mesaj contrazis puternic de oficialii de la Berlin.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr