Germania: Agenţia pentru forţa de muncă a dechis un birou în Parlament, pentru angajaţii rămaşi şomeri - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Germania: Agenţia pentru forţa de muncă a dechis un birou în Parlament, pentru angajaţii rămaşi şomeri

30 septembrie, 2013

Agenţia pentru forţa de muncă din Germania a deschis un birou în Parlament, pentru a oferi consiliere sutelor de angajaţi liberali, care au răma, după alegerile de duminică, fără locuri de muncă, pentru că Partidul Liber Democrat a ieşit din Bundestag (Camera inferioară) pentru prima dată din 1949, scrie EurActiv.

Partidul partener la guvernare al formaţiunii conduse de Angela Merkel nu a obţinut pragul minim electoral de 5%. FDP a făcut parte din mai multe guverne decât oricare dintre partidele mari, conservatorii sau social-democraţii.

Dar rezultatele alegerilor de săptămâna trecută au adus veşti proaste pentru cei 93 de parlamentari din partea FDP, printre care şi cinci miniştri, dar şi pentru cei 650 de angajaţi ai lor.


Coada la discuţiile cu cei 30 de funcţionari ai Agenţiei de muncă trimişi la Parlament se întindea pe un hol întreg, oamenii compeltând formulare şi întrebând despre locuri de muncă disponibile.

“Nu poate fi mai rău de atât”, a spus un angajat în vârstă de 32 de ani, care nu a dorit să-şi spună numele. “Putem să aruncă la gunoi toată munca noastră din ultimii patru ani”. Angajaţii FDP au primit zeci de emailuri în care erau luaţi peste picior după alegeri, dar computerele vor fi deconectate zilele următoare, indiferent de acest aspect.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Andreas Ebeling, purtător de cuvânt al Agenţiei pentru forţa de muncă, a declarat că mulţi angajaţi ai FDP ar putea să-şi găsească joburi în ONG-uri sau rol de consultanţi politici ori de business.

Dacă nu reuşesc asta, ar putea să găsească oportunităţi de angajare la CDU, partidul creştin-democraţilor lui Merkel, care au crescut procentul lor în Parlament şi au mai mult cu 74 de locuri în Legislativ, dacă Merkel va găsi un partener de guvernare nou.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr