sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 octombrie, 2019

Guvernul german a adoptat miercuri o serie de măsuri de combatere a violenţelor de extremă dreapta, în special în ce priveşte contracararea discursurilor de ură şi reglementarea vânzării de arme.

Iniţiativa, care va fi transpusă într-un proiect legislativ, a fost elaborat la trei săptămâni de la tentativa de atentat antisemit ce a vizat o sinagogă la Halle.

Autorul atacului de la Halle, un simpatizant neonazist, îşi construise singur arma cu ajutorul unei imprimante 3D, scrie Agerpres.

(Citiți și: ”Alegeri regionale Germania: În Turingia, stânga radicală, pe primul loc, extrema dreaptă, locul 2”)


Germania, care a adoptat deja în 2017 una din legile cele mai restrictive din Europa pentru a combate campaniile de defăimare pe internet, îşi propune să meargă şi mai departe:

  • operatorii platformelor online vor trebui să semnaleze poliţiei anumite conţinuturi problematice – cum ar fi ameninţări cu moartea şi incitare la ură -, precum şi adresele IP asociate. Poliţia va putea să le ceară acestor platforme să-i furnizeze date despre utilizatori.
  • va fi întărit controlul vânzărilor de arme, urmând ca serviciul de informaţii interne să fie sesizat atunci când o persoană doreşte să achiziţioneze o armă, pentru a verifica dacă nu este vorba despre un simpatizant al unei mişcări radicale
  • se prevăd și pedepse penale mai aspre împotriva persoanelor care atacă serviciile de intervenţie

Legea în vigoare vizând combatarea conţinuturilor de ură pe internet, care s-au înmulţit de la sosirea a peste un milion de migranţi în Germania în 2015 şi 2016, prevede că operatorii reţelelor sociale au la dispoziţie 24 de ore pentru a retrage orice comentariu marcat de utilizatori ca injurios, rasist, antisemit sau vehiculând informaţii false, în caz contrar riscând amenzi de până la 50 milioane de euro.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Legea nu este însă lipsită de controverse, criticii ei, atât de la stânga, cât şi de la dreapta, considerând că este restrânsă libertatea de exprimare şi că giganţilor internetului dobândesc astfeș rolul de cenzori.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: