miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 mai, 2022

Compania petrolieră Rosneft a anunțat vineri că fostul cancelar german Gerhard Schroder și omul de afaceri german Matthias Warnig au informat-o că nu mai pot continua să facă parte din consiliul de administrație, transmite Reuters.

„Suntem înțelegători față de deciziile lor și le mulțumim pentru sprijinul lor continuu”, a precizat Rosneft în comunicat.

Parlamentul European a cerut joi ca Gerhard Schroeder să fie trecut pe lista neagră a persoanelor sancționate de Occident dacă nu părăsește consiliul de administrație al Rosneft, într-o acțiune menită, de asemenea, să-l descurajeze să accepte un post de conducere la Gazprom.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cancelarul Olaf Scholz spunea în aceeași zi că Gerhard Schroeder nu trebuie deocamdată sancționat pentru relația sa cu Rosneft.

Fostul cancelar federal, apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi deţinător al mai multor funcţii de conducere în companii ruse, a fost însă privat de o parte dintre privilegiile sale de fost cancelar german, a anunțat joi legislativul de la Berlin.

Gerhard Schroder a refuzat până acum să renunțe la post și la remunerația aferentă. El a declarat în luna aprilie că va demisiona de la Rosneft dacă Rusia va întrerupe livrările de gaze naturale către Germania.


Ministrul german al Economiei a anunțat pe 12 mai că filialele Gazprom din Germania au încetat să mai primească gaz rusesc, dar Gerhard Schroder nu a dat semne că ar intenționa să demisioneze.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: