Gelu Ştefan Diaconu, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală cu susţinere oferită de PNL, a anunţat miercuri că nu va demisiona de la conducerea ANAF.
În declaraţia oferită, Gelu Diaconu a explicat de ce nu respectă decizia politică a PNL de retragere de la guvernare.
“Actul demisiei de la conducerea unei instituţii de importanţa ANAF este un act de mare responsabilitate, cu posibile consecinţe ireparabile asupra bugetului de stat. Asta, mai ales acum, când instituţia se află într-un amplu proces de reorganizare şi de reformare. În consecinţă, în luarea unei astfel de decizii, prevalează elementele de natură raţională şi nu emoţională, mai ales că întotdeauna m-am revendicat din resursa tehnocrată a Partidului Naţional Liberal, fără a fi sau a dori să fiu beneficiarul punerii pe vreo listă eligibilă a partidului, fie pe criterii de prietenie sau relaţii de rudenie”, a afirmat Gelu Diaconu, citat de MEDIAFAX.
Gelu Ştefan Diaconu a fost numit la conducerea ANAF în aprilie anul trecut, la propunerea PNL, din postul de secretar de stat în Ministerul Economiei.
El a condus şi Autoritatea Naţională a Vămilor în perioada februarie 2005-februarie 2009, în Guvernul Tăriceanu.
Miniştrii PNL au demisionat. Călin Popescu Tăriceanu insistă pentru păstrarea USL
Miniştrii PNL (Eugen Nicolăescu, Mariana Câmpeanu, Ramona Mănescu, Gigel Ştirbu, Mihai Voicu, Cristian David şi Lucia Varga) au respectat decizia de marţi a conducerii partidului şi au depus oficial, miercuri, demisiile lor din Guvernul Ponta.
Tot miercuri, s-a mai înregistrat o poziţie distinctă- fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a lansat un apel către Crin Antonescu să reanalizeze decizia de marţi şi să revină în USL.
Fost preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu a mers la Guvern, miercuri, în jurul prânzului, unde s-a întâlnit cu premierul Victor Ponta.
Fostul premier a explicat lui Crin Antonescu gestul său, înainte de a merge la Palatul Victoria: “Dragă Crin, dacă tu nu-ţi vei asuma această responsabilitate, atunci o voi face eu. Îi voi cere primului ministru Victor Ponta să-şi menţină toate angajamentele luate în cadrul USL, faţă de PNL, respectiv menţinerea tuturor poziţiilor în structurile centrale şi locale, listele comune la Parlamentul European, cât şi un lucru foarte important, susţinerea unui candidat liberal la Preşedinţia României.”
Dintre liberali, singurul care a fost favorabil, oficial, demersului făcut de Călin Popescu Tăriceanu a fost Radu Stroe, vicepreşedinte PNL, fost ministru de Interne.