marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 august, 2018

Federaţia Sindicatelor din Penitenciare anunţă că va declanşa grevă japoneză de pe 10 august, urmând ca pe 3 octombrie să organizeze un miting de protest în fața Ministerului Justiţiei.

Dacă nu le vor fi acceptate revendicările, gardienii avertizează că vor refuza să intre la muncă, începând cu luna octombrie.

Majoritatea celor 31 de sindicate afiliate la Federație a notificat conducerile penitenciarelor în legătură cu refuzul de a efectua ore suplimentare şi a depus sesizări împotriva ordinelor şi dispoziţiilor ilegale în materia plăţii orelor suplimentare şi a imputernicirilor, acţiunea urmând a fi finalizată pe 10 august.


„Rezultatul precedentelor discuţii cu ministrul Tudorel Toader şi reprezentanţii acestuia este doar o listă lungă de promisiuni nerespectate, ceea ce a şi determinat declanşarea acţiunilor de protest, care vor continuă până la rezolvarea problemelor sesizate şi demiterea actualului ministru al Justiţiei”, se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei.

Revendicările:

  • condiţii de lucru mai bune
  • plata orelor suplimentare restante
  • stoparea împuternicirilor ilegale
  • eliminarea discriminărilor salariale
Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Calendarul acțiunilor de protest:

  • pe 19 august 2018 – angajaţii din penitenciare organizează grevă prin „exces de zel la accesul în penitenciare şi în derularea altor activităţi care, deşi nu afectează drepturile deţinuţilor, pot duce la blocarea penitenciarelor”
  • între 27 august şi 27 septembrie 2018 e programată pichetarea penitenciarelor de către 50 – 100 de angajaţi în uniformă
  • între 01 – 10 septembrie 2018, sindicaliştii vor depune acţiuni în instanţă şi plângeri penale din partea tuturor sindicatelor membre
  • 03 octombrie 2018 – miting în uniformă la Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu marş de protest între cele două instituţii.

Începând cu octombrie 2018, angajaţii din penitenciare vor refuza să intre în serviciu în toate penitenciarele în care nu este asigurat personalul necesar pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a misiunilor.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: