marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 iunie, 2021

Italia va solicita țărilor din Grupul G20 să ceară ca marile mutinaționale să îşi asume responsabilitatea pentru condiţii de muncă oferite de furnizorii lor, ca parte a reformelor menite să asigure un tratament corect antreprenorilor.

Italia va găzdui în această săptămână reuniunea miniştrilor Muncii din cele mai dezvoltate 20 de economii ale lumii (G20).


„Marile corporaţii trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru cele mici. (Cele dintâi) nu mai pot spune că nu le priveşte ce se întâmplă în afara zidurilor lor „, a declarat ministrul italian al Muncii, Andrea Orlando, pentru cotidianul La Repubblica, citat de Reuters.

Ministrul italian a dat ca exemplu Amazon .

Carantinele impuse de guverne pentru a ţine sub control pandemia Covid-19 au sporit cererea de lucrători ocazionali, cum ar fi şoferi pentru livrarea de alimente, în timp ce agenţii de curăţenie şi lucrătorii care oferă servicii de îngrijire s-au confruntat cu riscuri pentru sănătate şi siguranţă.

G20 în Sicilia – cazurile puse pe masă de Italia

Sumitul G20 din această săptămână va avea loc în Sicilia, pe când Uniunea Europeană finalizează setul de reglementări comunicare în domeniu până la sfârşitul anului. Autorităţile de reglementare și instanţele au încercat să soluţioneze deficienţele existente în economia bazată pe munca flexibilă.


Reuniunea va avea loc pe fondul nemulţumirii publice din Italia din cauza morţii unui sindicalist, ucis vineri de un şofer de camion, în timpul unei demonstraţii împotriva pierderii locurilor de muncă la compania americană de logistică FedEx.

Sindicatele acuză că externalizarea şi utilizarea algoritmilor de gestionare a forţei de muncă prin platformele internaţionale a dus la erodarea drepturilor şi a salariilor lucrătorilor.

(Citiți și: „UE a ajuns la un acord politic privind transparența fiscală a multinaționalelor”)

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Andrea Orlando a declarat că este o provocare aplicare normele sindicalor pentru angajaţii platformelor din străinătate, dar acest lucru nu ar trebui să ofere companiilor o scuză pentru a evita standardele de angajare.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: