sâmbătă

21 mai, 2022

Frontex, în ajutorul Greciei și Bulgariei, după ce Turcia a lăsat imigranții să ajungă în UE

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 martie, 2020

Agenția europeană de control al frontierelor Frontex a anunțat duminică, potrivit Euractiv, că va trimite agenți în Grecia și Bulgaria, pentru a le ajuta să facă față miilor de migranți ce încearcă să intre din Turcia în UE.

Ministrul turc de interne, Suleyman Soylu a scris pe Twitter că, până duminică dimineața, 76.358 de migranți au trecut granița în Grecia și Bulgaria prin provincia Edirne.

Cele două state membre UE nu au raportat însă un număr atât de mare. Poliția elenă a împiedicat în 24 de ore aproape 10.000 de migranți să treacă frontiera în regiunea Evros, în timp ce Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a anunțat că peste 13.000 de migranți se află de partea turcă a frontierei cu Grecia. Ministrul bulgar al apărării, Krasimir Karakachanov, a declarat pentru postul public de televiziune că niciun migrant nu a trecut frontiera ilegal.


Ministrul a confirmat că premierul bulgar Boiko Borisov se va întâlni luni cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan pentru a discuta despre situația din Siria și problema migrației.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Turcia, care a primit circa 3,6 milioane de refugiați din Siria, a decis vineri să-i lase pe refugiații sirieni să ajungă în Europa, amenințând că va lăsa să treacă un nou aflux de refugiați sirieni, dacă nu obține un sprijin activ de la UE în disputa sa cu Rusia în Siria.

Comisarul european pentru migrație, Margaritis Schinas, a cerut o reuniune extraordinară a miniștrilor de interne din UE pentru a discuta despre această situație.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: