vineri

8 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 septembrie, 2023

Președintele Emmanuel Macron anunță luni suplimentarea cu 7 miliarde de euro a fondului de stimulare a politicilor ecologice în bugetul de anul viitor, precum și măsuri suplimentare pentru anii următori.

Într-un interviu TV difuzat duminică de postul național, președintele Macron a spus clar, potrivit Politico, că între aceste măsuri suplimentare nu va figura și interdicția montării de centralele de apartament în clădirile rezidențiale, așa cum propune Comisia Europeană.

De altfel, în întreaga UE guvernele se tem de reacții populare împotriva măsurilor climatice. Ministrul tranziției ecologice, Christophe Béchu, a declarat recent că este îngrijorat de „indicatorii crescânzi ai climatoscepticismului sau climatorelativismului”.


Și Germania a renunțat la un plan de interzicere a centralelor de apartament pe gaz și a încălzirii cu combustibili fosili, după lupte interioare masive ale guvernului și proteste publice care au coincis cu creșterea partidului de extremă dreapta AfD în sondajele de opinie.

Într-un interviu acordat la Politico la începutul acestei luni, ministrul de Finanțe Christian Lindner a criticat Bruxelles-ul că urmărește reguli prea stricte de eficiență pentru clădiri, avertizând că astfel de planuri ar putea declanșa o reacție periculoasă a alegătorilor și ar putea alimenta ascensiunea extremei drepte.

***


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: