sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 mai, 2020

Aplicația “StopCOVID” pentru pentru urmărirea contactelor persoanelor infectate cu noul coronavirus, susținută de stat, va fi testată în Franța, începând cu 11 mai, când începe relaxarea restricţiilor, a anunţat duminică ministrul pentru Afaceri Digitale, Cedric O, scrie Reuters.

Apropiat al preşedintelui Emmanuel Macron, oficialul a prezentat aplicaţia ca pe un element cheie al strategiei Franţei pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, în condițiile în care se fac eforturi pentru testarea în masă.

”Nu este nimic magic legat de această aplicaţie, dar nu este nici o cochetărie tehnologică. Este utilă dacă este integrată în sistemul global de sănătate”, a scris ministrul francez pe platforma online Medium.


Ţările se grăbesc să dezvolte aplicaţii pentru evaluarea riscului ca o persoană să infecteze o alta şi pentru a ajuta la izolarea celor care ar putea răspândi boala.

Ca şi alte ţări din Europa, Franţa a optat pentru soluţia Bluetooth, care presupune interacțiunea device-urilor apropiate, refuzând să apeleze la varianta datelor de localizare, folosită de unele ţări din Asia.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Franţa a optat pentru o abordare centralizată, astfel că Apple în mod special va trebuie să modifice setările iPhone-urilor.

Germany și-a schimbat săptămâna trecută opțiunea pentru tehnologia folosită, alegând o soluție susținută de  Google și Apple.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: