joi

28 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 iunie, 2023

Adunarea Națională franceză a aprobat miercuri, în primă lectură, un proiect de lege care alocă cheltuielilor de apărare un buget de 413 miliarde de euro pentru perioada 2024-2030, anunță Euractiv.

Proiectul de lege pentru bugetul militar a fost aprobat cu 408 voturi pentru și 87 voturi împotrivă. După 90 de ore de dezbateri „calme și constructive”, proiectul de lege a fost adoptat „în sprijinul armatei noastre”, a scris pe Twitter ministrul Forțelor Armate, Sébastien Lecornu.

Noul buget pentru 2024-2030 se ridică la un nivel total istoric de 413 miliarde euro, bugetele anuale urmând să crească , treptat, până la 68,9 miliarde euro până în 2030 – un spor de 40% față de cheltuielile militare aprobate (295 miliarde euro) pentru perioada 2019 – 2025.


Descurajarea nucleară beneficiază de o creștere a investițiilor de 50 de miliarde de euro prin reînnoirea capacităților navale și aeriene. De asemenea, parlamentarii aprobă majorări similare ale bugetului pentru informații, apărare cibernetică, drone și supraveghere spațială.

Deși nu sunt incluse în buget, echipamentele furnizate Ucrainei vor beneficia de 16 miliarde de euro pentru reînnoirea stocurilor de muniție.

Proiectul de buget al Apărării pentru perioada 2024 – 2030 va fi transmis Senatului, iar guvernul speră să adopte legea înainte de Ziua Bastiliei, din 14 iulie.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: