marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 iunie, 2013

Criza din zona euro s-a încheiat, i-a asigurat președintele francez Francois Hollande (foto) pe investitorii din Japonia, insistând asupra necesității ca Europa să ia măsuri ferme în vederea creșterii economice.

“Criza din zona euro s-a încheiat, iar acest lucru trebuie să se înțeleagă în Japonia”, a declarat președintele Hollande într-o vizită la Tokyo, unde s-a angajat să fie un “actor de prim rang” în vederea încheierii cu succes a unui acord de liber schimb între Japonia şi Uniunea Europeană .

Președintele Francois Hollande nu este primul lider european care face declarații în legătură cu sfârșitul crizei din zona euro. Premierul spaniol Mariano Rajoy a afirmat anul trecut că ‘’cel mai rău moment” pentru moneda euro a trecut.


Declarația președintelui francez intervine în condițiile în care zona euro rămâne în recesiune, cu scăderi ale economiei pentru al șaselea trimestru consecutiv și un șomaj record de 12%.

Unii analiști susțin că evoluții negative ar putea avea loc și după alegerile generale care vor avea loc în septembrie în Germania, deoarece politicienii de la Berlin ar putea acorda mai puțină atenție problemelor economice din zona euro.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: