joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 februarie, 2021

Plenul Camerei Deputaţilor a validat miercuri mandatul deputatului Francisc Tobă, după ce Comisia de specialitate a înaintat un raport favorabil în acest sens.

Numele lui Francisc Tobă apare în dosarul legat de represiunea care a avut loc în Sibiu, în timpul Revoluției din decembrie 1989, iar AUR anunțase că l-a exclus din partid și că a cerut invalidarea mandatului acestuia, ales deputat pe listele partidului.

Francis Tobă a fost validat deputat de către plenul Camerei Deputaților, unde au fost 155 de voturi „pentru”, 8 voturi „împotrivă”, o abţinere, iar trei deputaţi nu au votat, anunță Agerpres.


Francisc Tobă, ales pe lista Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) Braşov, a depus apoi jurământul în plenul Camerei Deputaţilor.

În 1 februarie, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat o solicitare a grupului parlamentar AUR referitoare la invalidarea mandatului lui Francisc Tobă. În locul acestuia, AUR o propunea pe Raluca Maria Borta, solicitarea fiind trimisă Comisiei de validare. Potrivit adresei transmise Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, Francisc Tobă nu mai are calitatea de membru al Alianţei pentru Unirea Românilor, fiind exclus din partid.

Solicitarea AUR a fost trimisă Comisiei de validare privind mandatele de parlamentar.

La alegerile parlamentare din 6 decembrie, Francis Tobă a fost ales deputat de Brașov din partea AUR.


Militar de carieră, Francisc Tobă a intrat în politică după Revoluţie, devenind vicepreşedinte al FSN Sibiu. Numele lui Tobă apare în dosarul legat de represiunea ce a avut loc în Sibiu, în timpul Revoluţiei, semnala pe Facebook protestatarul Marian Ceauşescu. În acest dosar, clasat în 2010, sunt peste 700 de victime. Potrivit presei, Lt.col. (r) Francisc Tobă a fost acuzat de tentativă de omor deosebit de grav şi complicitate la tratamente neomenoase.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: