luni

22 iulie, 2024

20 august, 2023

Sebastian Kurz va fi inculpat pentru fals în declaraţii în legătură cu implicarea în afacerile unei companii de stat. Fostul consilier al lui Kurz, Bernhard Bonelli a fost, de asemenea, acuzat în dosar.

Parchetul austriac pentru combaterea infracţionalităţii economice şi corupţiei anunţat că Sebastian Kurz, fost cancelar şi lider al Partidului Popular (ÖVP), este vizat de o procedură penală şi urmează să fie inculpat formal.

Kurz este acuzat că a depus mărturie falsă la audierile de către o comisie parlamentară specială în legătură cu numirea lui Thomas Schmid, fost șef de cabinet al Ministerului de Finanțe, în Consiliul de administraţie al unei companii financiare de stat. Procurorii au precizat  că infracțiunea presupune o pedeapsă maximă de trei ani de închisoare.


Fostul lider austriac, în vârstă de 36 de ani, a negat acuzațiile. 

Odată văzut ca o minune a politicii europene, Kurz a devenit cel mai tânăr cancelar al Austriei și cel mai tânăr lider al Europei în 2017, când și-a condus Partidul Popular Austriac â de centru-dreapta la o victorie electorală.

Kurz a demisionat din funcția de cancelar în octombrie 2021, la câteva săptămâni după ce biroul său a fost percheziționat de procurorii care îl cercetau  sub suspiciunea de luare de mită. Câteva luni mai târziu, el a anunțat că părăsește politica.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: