marți

26 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 ianuarie, 2023

Ford Motor intenționează să disponibilizeze până la 3.200 de angajați în toată Europa și să mute unele activități de dezvoltare de produse în Statele Unite, a declarat luni sindicatul german IG Metall, anunțând ample proteste care ar perturba producătorul de automobile dacă planurile vor fi aprobate, transmite Reuters.

Creșterea costurilor pentru materiile prime necesare construcției bateriilor pentru vehicule electrice, precum și încetinirile prognozate în economiile SUA și europene pun presiune pe producătorii de automobile să reducă cheltuielile. Războiul prețurilor vehiculelor electrice lansat de Tesla la începutul acestei luni a intensificat această presiune, susțin analiștii.

Compania vrea să elimine până la 2.500 de locuri de muncă în dezvoltarea de produse și până la 700 de joburi administrative, diviziile germane fiind cele mai afectate, a spus IG Metall.


Lucrătorii de la uzina din Köln a producătorului american de automobile, care are aproximativ 14.000 de angajați – inclusiv 3.800 la un centru de dezvoltare din zona Merkenich – au fost informați despre planurile companiei luni.

Purtătorul de cuvânt al Ford din Germania a refuzat să comenteze, făcând trimitere la o declarație de vineri în care a spus că trecerea la producția de vehicule electrice (EV) necesită schimbări structurale.

Ford a anunțat anul trecut o investiție de 2 miliarde de dolari pentru a extinde producția la uzina sa din Köln pentru a face un model complet electric pentru piața de masă. Fabrica produce în prezent Ford Fiesta, precum și motoare și transmisii.

Producătorul de automobile, care are aproximativ 45.000 de angajați în Europa, plănuiește dezvoltarea a șapte noi modele electrice, o uzină de asamblare a bateriilor în Germania și o societate mixtă de producție de celule de nichel în Turcia.


De asemenea, are un parteneriat cu Volkswagen pentru a produce 1,2 milioane de vehicule pe platforma electrică MEB a producătorului german de automobile pe parcursul a șase ani.

Marjele de profit înainte de impozitare ale Ford în Europa au fost de 2,2% din vânzări în primele nouă luni ale anului 2022, mult sub nivelurile din America de Nord.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: