vineri

27 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 august, 2022

Compania Ford Motor a anunțat miercuri că îşi amână investiţiile de producţie în Spania, invocând ”o perspectivă revizuită pentru Europa”. Potrivit Reuters, singura excepție o constituie uzina din Valencia, unde vor fi produse vehicule electrice.

Ford nu a oferit detalii despre ”perspectivele revizuite” pentru Europa. Compania a anunțat la începutul acestei săptămâni că va reduce un total de 3.000 de locuri de muncă, salariate şi contractuale, mai ales în America de Nord şi India.

Ford nu va desfiinţa deocamdată locuri de muncă la fabrica sa din Valencia, a declarat un purtător de cuvânt al Ford Spania, deşi producătorul auto a spus de multă vreme că va avea loc o anumită restructurare a forţei de muncă, deoarece maşinile electrice necesită mai puţine ore de muncă pentru asamblare.


”Guvernul spaniol îşi menţine angajamentul de a sprijini Ford în investiţiile sale actuale şi viitoare în Spania”, a declarat Ministerul Industriei într-un comunicat.

Ford a aplicat în luna mai pentru fondurile UE pentru ajutoare legate de pandemie ale Spaniei şi i s-au alocat 106 milioane de euro, într-o primă alocare provizorie. Compania şi-a retras însă marți cererea de acordare a ajutoarelor, înainte de termenul limită pentru potenţiale modificări.

Compania a anunțat însă că va colabora cu autorităţile locale spaniole pentru a identifica alte finanţări publice potenţiale. Ford a decis ca, până în 2030, să producă doar autovehicole electrice.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: