Florin Cîțu: Guvernul analizează plafonarea prețului la gaze
marți

19 octombrie, 2021

Florin Cîțu: Guvernul analizează plafonarea prețului la gaze

15 septembrie, 2021

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că guvernul analizează plafonarea prețului la gaze, precizând că Ministerul Energiei și Consiliul Concurenței vor discuta această intenție cu Comisia Europeană.

„În sedința de astăzi am avut discuții despre plafonarea prețurilor la gaze. Dl ministru al Energiei, împreună cu Consiliul Concurenței vor discuta cu Comisia Europeană. Căutăm cea mai buna soluție pentru această perioadă în care prețurile au crescut”, a declarat Florin Cîțu la finalul ședinței de guvern.

Premierul nu a avansat nicio soluție, aceasta urmând să fie propusă de Ministerul Energiei, dar a precizat că oricare ar fi aceasta nu trebuie ”să distorsioneze prea mult piața”.


Anunțul premierului a apărut în ziua în care PSD a anunțat că va depune la Parlament, ”astăzi sau mâine”, un proiect de lege pentru plafonarea temporară a prețurilor la energie.

În plan european, Spania a adoptat deja măsuri în acest sens, iar Italia analizează chestiunea în prezent.

Premierul a făcut de altfel referire la acest context european: „În UE sunt mai multe țări care plafonează prețurile. Dacă se plafonează prețurile în UE și rămâne România ar fi ciudat să fim țara care are cel mai mare preț și să suportăm costurile”, a adăugat el.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În urmă cu câteva zile însă, Florin Cîțu spunea că nu are nicio intenție să intervină pentru blocarea prețurilor la energie, în schimb amenința cu emiterea unei ordonanțe de urgență care să facă posibilă suspendarea licenței furnizorilor care „încarcă abuziv facturile cetăţenilor”.


Florin Cîțu a mai dat asigurări la acel moment că, în afară de Legea consumatorului vulnerabil adoptată de Camera Deputaților miercuri, „sunt şi alte măsuri pe care le vom lua pentru a ne asigura că facturile nu vor fi o problemă în această iarnă, de la 1 noiembrie până la 31 martie”.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr