joi

20 iunie, 2024

6 ianuarie, 2021

Bugetul pe 2021 va fi depus în Parlament pe 4 februarie, a anunțat miercuri premierul Florin Cîțu, precizând că întârzierea survine pentru a da timp noilor miniștri să își cunoască ministerele și proiectele de investiții, precum și să realizeze o analiză a situației contabile a operatorilor economici din subordine.

„Până pe 4 februarie, fiecare ministru va trebui să prezinte spre aprobare în guvern un memorandum care să conțină situația actuală a acestor operatori economici, cauzele care au determinat înregistrarea de pierderi, plăți restante arierate și așa mai departe și, bineînțeles, un set de măsuri concrete, cuantificabile și cu termene clare pentru eficientizarea acestor companii”, a afirmat Florin Cîțu.

Premierul a reiterat că „acordarea unor sume de la buget pentru acești operatori economici o să fie condiționată ferm de respectarea măsurilor menționate în aceste memorandumuri”.


„Am cerut o analiză a actelor normative care sunt în vigoare și au un impact bugetar, dar nu pot fi susținute în totalitate de bugetul anului 2021 (…) toate actele normative, pentru fiecare minister, cu impact bugetar, să vedem unde le punem”, a mai spus el.

Întrebat de ce durează atât de mult proiectul de buget, Florin Cîțu a spus că ”le dăm șansa colegilor noștri să își cunoască ministerul. Noi vom face reformă, este nevoie de analiză transparentă. Vrem să eficientizăm proiectele de investiții, să le bugetăm pe cele care pot fi făcute. Din estimările mele, în 2020 am reușit un record cu investițiile”.

Cu privire la altă măsuri din buget care ar putea afecta mediul de afaceri, premierul a precizat că ”nu se va umbla la codul fiscal, nu se va umbla la taxe, mergem înainte așa cum suntem. Programul de guvernare este foarte clar: vrem să reducem deficitul bugetar sub 3% în 2024. Avem deja o țintă fermă de care ne vom ține”.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: