duminică

14 iulie, 2024

9 iunie, 2021

Cătălin Prunariu numit director general taromNoul director general al Tarom este pilotul Cătălin Prunariu (foto), fiul lui Dumitru Prunariu, primul român care a zburat în spațiul cosmic, a anunțat miercuri compania.

„Odată cu preluarea mandatului, directorul general Cătălin Prunariu își propune să implementeze și să consolideze un model de operare eficient și durabil, prin adaptarea rolului companiei pe piața de transport aerian, atât la nivel național, cât și european, în scopul asigurării profitabilității și a stabilității pe termen lung”, menționează comunicatul.

„Finalizarea restructurării organizaționale și de personal, reînnoirea flotei de aeronave și uniformizarea acesteia, reforma financiară, eficientizarea activității comerciale și de marketing precum și digitalizarea extensivă sunt obiectivele majore pe care se va sprijini relansarea companiei, dar și transformarea acesteia în principalul jucător de pe piața transportului aerian din România”, declară Cătălin Prunariu, citat în comunicat.

Tarom, în restructurare


În ultimii 12 ani, compania a fost constant pe pierdere, ultimul an în care a înregistrat profit fiind 2007. În 2019, compania a avut pierderi de circa 37 de milioane de euro.

Anul trecut, managerii companiei au anunțat un amplu proces de restructurare a companiei, parte din programul de ajutor de stat de 190 milioane euro obţinut anul trecut. Programul include și cea mai mare restructurare de personal, într-o perioadă atât de scurtă – reducerea, anul acesta, a numărului de angajați, de la 1.500 la 800.

Noul director general Tarom va trebui să respecte obligațiile asumate la primirea ajutorului de stat.

Cum a scăzut numărul angajaților Tarom, în ultimii 20 de ani:

  • 2000 –  2.900 de angajaţi
  • 2009 – 2.517 angajaţi
  • iunie 2020 – 1.753 de angajaţi.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: