joi

8 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 septembrie, 2022

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, s-a întâlnit luni cu Christian Kettel Thomsen, vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii, iar România a solicitat oficial un credit de până la 4 miliarde de euro. Banii, anunță Ministerul de Finanțe, sunt pentru investiţii în sănătate şi transport.

Împrumuturile acordate României din 1991 până în prezent depăşesc 16 miliarde euro.

”Ministrul Finanţelor i-a înmânat domnului Kettel-Thomsen solicitarea României pentru o asistenţă financiară rambursabilă din partea BEI de până la 4 miliarde euro, necesară în anii următori pentru asigurarea implementării, în bune condiţii, a unor investiţii din sectoarele transporturi şi sănătate, finanţate prin Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă şi POS 2021 – 2027”, informează Ministerul de Finanţe.


Ministerul Finanţelor asigură că va colabora în continuare cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în vederea pregătirii, împreună cu echipa BEI şi ministerele de resort, a proiectelor ce vor fi cuprinse în cadrul acestei finanţări şi pentru a stabili cele mai potrivite aranjamente de implementare luând în considerare necesităţile la nivelul proiectelor şi politica de finanţare a BEI.

„Disponibilitatea Băncii de a acorda României, alături de expertiză, şi un sprijin financiar substanţial pentru infrastructura de transport şi sănătate întăreşte rolul BEI de partener cheie al autorităţilor române în accelerarea implementării investiţiilor cu rol multiplicator în economie şi în valorificarea fondurilor puse la dispoziţie de Comisia Europeană”, a subliniat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Banca Europeană de Investiţii susţine proiectele care reduc decalajele de dezvoltare regională, consolidează competitivitatea economică şi îmbunătăţesc nivelul de trai.

„Investiţiile din Fondurile pentru Recuperare şi Rezilienţă, răspunsul Europei la COVID, oferă o oportunitate o dată la o generaţie. Banca Europeană de Investiţii salută solicitarea oficială de a sprijini investiţiile pe scară largă în sănătate şi transport în România în anii următori şi de a consolida şi mai mult cooperarea cu partenerii români atunci când examinăm, planificam şi finanţăm scheme individuale”, a declarat Christian Kettel Thomsen, vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: