duminică

10 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 ianuarie, 2023

Ministerul Finanțelor a încasat suma de 521 milioane de lei, ca urmare a îndeplinirii obiectivului de conectare a 600 de mii de case de marcat la sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscalã și reîntregirii sumelor cheltuite în trimestrul IV, de la bugetul de stat, pentru investițiile din cadrul jaloanelor PNRR, potrivit unui comuniat emis de minister.

Anterior, în conturile Trezoreriei de la BNR stau 5,88 miliarde euro – din cei 6,3 miliarde trimiși la București de Comisia Europeană – statul nereușind să facă plăți efective în proiecte concrete decât pentru 42 milioane euro (în jur de 7%), potrivit execuției bugetare aferente primelor 11 luni din 2022.

(Citește și: ”6 mld. euro din PNRR parcați în curtea BNR. Cum îi cheltuim mai RPD”)

“O veste îmbucurătoare la început de an. Este cea mai mare sumă primită până acum și adăugând și primele două tranșe încasate anul trecut ajungem să avem peste 42% încasări din alocarea totală destinată ministerului prin programele asumate din PNRR. Suntem în grafic și nu pot decât să mă bucur și să mulțumesc echipei pentru exemplul de bună practică administrativă”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.


Prin conectarea celor 600 de mii de case de marcat, mediul de afaceri are posibilitatea deducerii din impozitul pe venit/profit a cheltuielilor ocazionate de achiziția și punerea în funcțiune a aparatelor de marcat fiscale electronice (AMEX-uri).

Conform datelor disponibile la ANAF, valoarea totală a deducerilor din impozitul întreprinderilor, aferentă achiziției aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), se ridica la sfârșitul anului trecut la suma de 338 de milioane de lei.

***


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: