vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 ianuarie, 2019

Fără recursul compensatoriu, criminalul de la Mediaș ar fi fost liberat condiționat în luna mai 2019, afirmă Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, într-un comunicat publicat vineri dimineață. Totodată, FSANP îi reamintește lui Tudorel Toader că infracțiunea de comunicare de informații false se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

„În data de 16 ianuarie 2019, Tudorel Toader – încă ministru al justiției – informa opinia publică despre faptul că autorul crimei de la Mediaș nu face parte din categoria celor care au beneficiat de prevederile legii privind recursul compensatoriu. O nouă dezinformare din partea celui care se face complice prin indolență și rea-voință motivată politic cu recidivistii recursului compensatoriu.

În realitate, în situația în care nu ar fi existat așa-numita lege a recursului compensatoriu, cel cunoscut drept criminalul de la Mediaș ar fi fost liberat condiționat în luna Mai 2019, iar la termen în luna August 2021. O demonstrează fără echivoc dosarul de penitenciar al deținutului Rusu Marius, iar o simplă interogare a bazei de date demontează afirmațiile ministrului Toader”, transmite FSANP.


„Atragem atenția că, din cei peste 14.000 de beneficiari ai recursului compensatoriu de până la acest moment, peste 70% vor recidiva într-un orizont de timp de 1 – 3 ani de la momentul actual. Ceea ce înseamnă că, doar pentru primul an de aplicare, recursul compensatoriu va contribui la fenomenul infracționalității cu peste 10.000 de recidiviști din promoția Toader”, se precuzează în comunicat.

Totodată, FSANP mai spune: „Având în vedere dimensiunea acestui dezastru pentru siguranța cetățenilor și repetatele încercări de dezinformare a opiniei publice reamintim ministrului Toader că infracțiunea constând în comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora este sancționată cu închisoare de la 1 la 5 ani”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: