duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 decembrie, 2020

Facebook îi va transfera pe toţi utilizatorii din Marea Britanie de la divizia din Irlanda la cea din California, pentru a-i scoate de sub incidenţa legislaţiei europene referitoare la confidenţialitatea datelor, transmite Reuters.

Schimbarea va intra în vigoare anul viitor şi urmează modelul unei măsuri similare anunţată în februarie de Google.

Facebook, Google şi alte companii au sediile europene la Dublin, iar ieşirea Marii Britanii din UE va modifica relaţia juridică cu Irlanda, care rămâne în Uniune.


”Ca şi alte companii, Facebook a trebuit să facă schimbări penttru a reacţiona la Brexit şi vom transfera responsabilităţile legale şi obligaţiile faţă de utilizatorii din Regatul Unite de la Facebook Ireland to Facebook Inc. Nu va avea loc vreo schimbare a controlului asupra confidenţialităţii datelor sau a serviciilor oferite de Facebook persoanelor din Marea Britanie”, a anunţat divizia britanică a a Facebook.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Utilizatorii britanici ai Facebook vor rămâne sub incidenţa legislaţiei britanice referitoare la confidenţialitate, care respectă în prezent legislaţia GDPR din UE.

Facebook face schimbarea parţial pentru că regimul UE în domeniul confidenţialităţii datelor este printre cele mai stricte din lume, potrivit unor persoane apropiate situaţiei.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: