duminică

26 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 martie, 2022

Meta va permite utilizatorilor Facebook și Instagram din unele țări să incite la violență împotriva rușilor și a soldaților ruși, în contextul invaziei Ucrainei, potrivit unor e-mail-uri interne văzute de jurnaliștii Reuters. Decizia reprezintă o suspendare temporară a politicilor Meta.

Compania de social media va permite totodată, temporar, anumite postări care cer moartea președintelui Vladimir Putin sau a președintelui belarus Alexander Lukașenko, mai reiese din e-mail-urile adresate moderatorilor de conținut ai Meta.

„Ca urmare a invaziei ruse a Ucrainei, am permis temporar forme de exprimare politică care ar încălca în mod normal regulile noastre, cum ar fi discursul violent, exprimări precum „moarte invadatorilor ruși”. În continuare nu vom permite apeluri credibile la violență împotriva civililor ruși”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta într-un comunicat.


Apelurile pentru moartea liderilor vor fi permise cu excepția cazului în care conțin și alte ținte sau au alți doi indicatori de credibilitate, cum ar fi locația sau metoda, se arată într-un e-mail ce prezintă una dintre modificările de reguli.

Ambasada Rusiei în Statele Unite a cerut Washingtonului să oprească „activitățile extremiste” ale Meta.

„Utilizatorii Facebook și Instagram nu le-au dat proprietarilor acestor platforme dreptul de a determina criteriile adevărului și genera conflicte între națiuni”, a spus ambasada pe Twitter.

Modificările temporare ale politicii privind apelurile la violență împotriva soldaților ruși se aplică în Armenia, Azerbaidjan, Estonia, Georgia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Rusia, Slovacia și Ucraina, potrivit unui e-mail.


Săptămâna trecută, Rusia a anunțat că interzice Facebook pe teritoriul țării, ca răspuns la decizia platformei de a restricționa accesul mass-media rusă de stat. Moscova a luat măsuri represive împotriva mai multor companii de tehnologie, inclusiv Twitter (TWTR.N).

Multe platforme importante de rețele sociale au anunțat noi restricții de conținut în contextul conflictului, inclusiv blocarea mass-mediei de stat ruse RT și Sputnik în Uniunea Europeană

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

Etichete: , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: