vineri

21 iunie, 2024

29 martie, 2022

Forțele navale au anunțat marți exerciții militare întrunite care urmează să se desfășoare în perioada 28 martie – 8 aprilie în Marea Neagră, pe Dunăre și în Deltă.

Exercițiul ”Tomis 22” va fi organizat pe mare, în raioane maritime din apele teritoriale și zona economică exclusivă a României, iar Exercițiul „Danube Protector 22”, se va desfășura pe Dunăre și în nordul Dobrogei, în zona lagunar-deltaică.

Va fi testat nivelul de reacție al militarilor români pentru contracararea unor acțiuni ostile în zona litoralului românesc al Mării Negre și în Delta Dunării.


Potrivit anunțului, specialiștii ai Centrului de Instruire al Forțelor Navale și ai Comandamentului Forțelor Întrunite urmează să evalueze în acest mod pachetul de forțe navale ale României care ar urma să facă parte din Forța de Răspuns a NATO organizată în România.

La exerciții vor participa circa 1.000 de militari.

Din partea Forțelor Navale sunt implicate o companie de infanterie marină, trei nave militare maritime, șase nave de luptă fluviale, patru nave auxiliare, două dispozitive mobile de lansare rachete de coastă, un elicopter Puma Naval, un detașament de scafandri de luptă.

Din partea Forțelor Terestre, participă structuri de infanterie, de artilerie și logistice de la Batalionul 341 Infanterie Topraisar și de la Batalionul 325 Artilerie Caracal.


Forțele Navale Române precizează într-un comunicat că „își perfecționează constant abilitățile de a răspunde rapid și eficient la întregul spectru de amenințări din spațiul maritim și fluvial, având în vedere importanța strategică și contextul actual de securitate din regiunea Mării Negre”.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: