joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 ianuarie, 2022

Agenția de poliție europeană Europol a fost obligată de organismul european pentru monitorizarea protecției datelor EDPS (European Data Protection Supervisor) să șteargă datele personale ale celor bănuiți de infracțiuni care nu au putut fi dovedite în termen de șase luni, transmite Agerpres.

Este vorba de datele transmise de către statele membre ale UE cu privire la persoane bănuite de activități infracționale, a menționat în comunicatul său EDPS, agenția însărcinată să controleze toate organismele și instituțiile UE în domeniul gestionării datelor personale.

Dacă în interval de șase luni de la primirea respectivelor informații nu se poate demonstra legătura cu o activitate infracțională, păstrarea lor mai departe este interzisă.


“Un interval de șase luni pentru preanaliza și filtrarea marilor blocuri de date ar trebui să permită Europol să răspundă solicitărilor operaționale ale statelor membre ale UE care îi cer sprijin tehnic și analitic, reducând totodată la minim riscurile pentru drepturile și libertățile persoanelor”, a explicat șeful EDPS, Wojciech Wiewiorowski.

Avertismentul vine în finalul unei anchete lansate în 2019 privind posibila încălcare de către forul european de poliție a propriei legislații prin păstrarea unor date “mai mult decât e necesar”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Europol dispune acum de un interval de 12 luni pentru a șterge datele problematice care nu au fost șterse până pe 3 ianuarie a.c.

Comisia Europeană a salutat într-un comunicat intervalul oferit “cu titlul de derogare” de către EDPS, apreciind că Europol va avea “suficient timp” pentru a se conforma.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: