luni

24 iunie, 2024

5 aprilie, 2021

Numerele de telefon și alte date personale ale unui număr de 533 de milioane de utilizatori Facebook au fost sustrase și publicate online pe un forum, conform unui raport dat publicității sâmbătă de Business Insider, informează DPA, potrivit Agerpres.

Potrivit publicației The Sun, și fondatorul Mark Zuckerberg ar fi fost afectat de acest atac, datele sale personale fiind publicate online.

Numele, locația, adresa de e-mail, numărul de telefon și informațiile biografice aparținând unui număr de 533 de milioane de utilizatori Facebook, din 106 țări au fost postate online pe un forum discret, folosit de hackeri, conform Business Insider. Dintre aceștia, peste 32 de milioane de utilizatori sunt din SUA, 11 milioane din Marea Britanie și 6 milioane din India.


Deși aceste date personale sunt vechi de doi ani, ele pot fi folosite de hackeri pentru a fura identitatea unor persoane și a comite fraude, conform unor experți în securitate cibernetică citați de Business Insider.

„Aceste date sunt vechi și această situație a fost raportată în 2019. Am identificat și am rezolvat această problemă în august 2019”, a susținut într-un mesaj pe Twitter Lily Shepherd, reprezentantă a Facebook.

Atunci când informații precum numerele de telefon sau adresele de email ajung pe mâinile infractorilor cibernetici, crește șansa de reușită pentru escrocherii precum cele de tip „phishing”, mai avertizează experții.

Facebook susține că dispune în prezent de 2,8 miliarde de utilizatori care sunt activi cel puțin o dată pe lună.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: