marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 septembrie, 2018

Europarlamentarul german Reinhard Bütikofer (foto), lider al grupului Verzilor din Parlamentul European, a declarat, luni, aflat într-o vizită în România, că o parte dintre prevederile pachetului legislativ de reformă a justiției „par să fie croite” pentru a anula retroactiv condamnarea liderului PSD Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

„Când văd reforma judiciară (din România – n.r.), pe care Uniunea Europeană o susține, acesta este un pas important. Dar când văd, apoi, că această reformă judiciară este folosită pentru alte motive, sunt îngrijorat. Văd două astfel de motive, unul este reducerea independenței sistemului judiciar și asta nu e niciodată un lucru bun în democrație, și doi, unele din prevederile din pachetul legislativ privind reforma par să fie destinate pentru a crea retroactiv o modalitate de a elibera oameni care au fost condamnați. Nu faci o lege care este croită astfel încât să te asiguri că condamnarea dlui Dragnea pică, nu așa funcționează sistemele democratice”, a declarat, luni, la Camera Deputaților, europarlamentarul german Reinhard Bütikofer, co-președinte al grupului Verzilor din legislativul european.

(Citiți și: ”Cristian Grosu / 10, antreprenorule, hai să-ți amintești: și să descoperi că ți se pregătește ceva”)

Reinhard Bütikofer a explicat căvenit în România pentru a pregăti o solicitare a grupului Verzilor de organizare la Parlamentul European, în octombrie, a unei dezbateri privind situația statului de drept din România, în contextul celor mai recente propuneri de modificare a legilor justiției și a Codurilor Penale.


„Premierul spune că <Eu conduc țara cum îmi zice dl Dragnea>. Ăsta nu e un mod normal de a conduce o țară. Premierul trebuie răspundă în fața oamenilor, nu în fața partidului. Nu l-am întâlnit pe individ (pe Liviu Dragnea – n.r.) dar nu mi-ar fi frică să-i spun în față tot ce am spus aici”, a precizat europarlamentul german, întrebat dacă a stabilit o întâlnire cu liderul PSD, Liviu Dragnea.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: