vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 mai, 2011

Mondeda unică europeană s-a putea deprecia accentuat luni, în urma zvonurilor că Grecia ar fi evocat posibilitatea ieşirii din zona euro la o întâlnire a mai multor miniştri de Finanţe din zona euro, potrivit estimărilor unor analişti chestionaţi de The Guardian, relatează mediafax.

„Răspunsul investitorilor va fi, probabil, vânzarea euro. Cred că moneda euro ar trebui să fie la paritate cu dolarul, nu la 1,44 de dolari pentru o unitate. Nu ştiu cum a ajuns la acest nivel”, a afirmat Jonathan Loynes, analist la capital Economics.

Presa europeană a scris vineri că guvernul elen a ridicat problema ieşirii din zona euro într-o reuniune a miniştrilor de Finanţe din cele mai mari economi ale uniunii monetare.


Oficiali ai statelor din zona euro au negat, iniţial, că o astfel de întâlnire are loc, însă ulterior au admis că miniştrii de Finanţe din Germania, Franţa şi Italia discută, într-un castel din Luxembourg, cu omologul grec George Papaconstantinou despre rezolvarea problemei datoriilor elene.

Informaţiile din presă au fost, însă, negate de Atena.

„La această reuniune nu s-a discutat despre ieşirea Greciei din zona euro, aşa cum au indicat anumite surse din media, din interese proprii”, a afirmat Papaconstantinou.

Germania a negat, de asemenea, că au fost dicuţii legate de renunţarea Greciei la euro.


Analiştii arată, însă, că în timpul crizelor financiare din zona euro au fost dezminţiri repetate, urmate de o răsturnare a situaţiei cu 180 de grade.

„Seamănă un pic cu preşedintele unui club de fotbal care zice «Ne bazăm 100% pe antrenor». Asta spune de obicei înainte de a-l demite”, a afirmat Erik Britton, analist la Fathom.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: