sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 august, 2020

Senatorul Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanțelor și actual candidat pentru funcția de președinte al PSD, a cerut Tribunalul București să îi recunoască calitatea de președinte interimar al PSD și să transmită oficial decizia Autorității Electorale Permanente și celorlalte instituții cu atribuții în domeniu.

Senatorul Teodorovici a postat pe Facebook, marți, cererea adresată instanței și următorul text:

”#DREPTATE PÂNĂ LA CAPĂT❗


Am cerut respectarea Legii nr. 14/2003 și a Statutului PSD! Am cerut în repetate rânduri organizarea CORECTĂ a alegerilor pentru CONDUCEREA PSD!

TĂCEREA conducerii ilegale a PSD a fost RĂSPUNSUL pentru toți membrii și susținătorii acestui partid!
A fost și este INDIFERENȚĂ și INSULTĂ la adresa celor care au așteptări din partea celor ce se consideră „REFORMATORII” PSD!

Astăzi am cerut Tribunalului București să restabilească LEGALITATEA‼️ De ce este necesar ACUM acest demers❓

Pentru că NU trebuie să validăm alegerea în mod NESTATUTAR și NEDEMOCRATIC a președintelui PSD, printr-un SIMULACRU de alegeri, atunci când REGULILE se schimbă în timpul jocului tocmai pentru a diminua sau anula șansele altor potențiali candidați!


#REFORMA #PSD pentru #noulPSD VA ÎNCEPE NUMAI ATUNCI CÂND DEZIDERATUL MEMBRILOR ȘI MAI ALES AL CONDUCERII PSD VA FI ACELA AL RESPECTĂRII STATUTULUI PARTIDULUI‼️”

În cererea înaintată Tribunalului, Eugen Teodorovici scrie:

„În considerarea celor de mai sus, în prezent subsemnatul Eugen Orlando Teodorovici, în calitate de președinte executiv al PSD, sunt singurul membru al organelor de conducere executivă ale partidului aflat în continuare în funcție,

Vă solicit să luați act de cele mai sus indicate și de faptul că subsemnatul dețin în mod legal și statutar funcția de președinte executiv al PSD, cu atribuțiile pe care Legea nr. 14/2003 și Statutul PSD le stipulează cu privire la aceasta.

Depun prezenta adresă cu scopul de a asigura corecta informare atât a instituțiilor publice având competențe în organizarea și funcționarea partidelor politice (printre care Autoritatea Electorală Permanentă), precum și a terților, pentru asigura corecta respectare a caracterului de informație de interes public al datelor din Registrul partidelor politice, statuat de art. 49 alin. (3) din Legea nr. 14/2003”.

Senatorul Teodorovici a deținut anul trecut funcția de președinte executiv, pe care a obținut-o în cadrul Congresului din iulie 2019. După pierderea alegerilor prezidențiale, Viorica Dăncilă a fost forțată să își dea demisia în cadrul Comitetului Executiv din luna decembrie.

Eugen Teodorovici a fost singurul care nu a renunțat la funcția sa în acel moment și, potrivit statutului de partid, el ar fi trebuit să preia conducerea interimară a partidului după demisia Vioricăi Dăncilă.

Comitetul Executiv al PSD a decis însă, în decembrie 2019, că Marcel Ciolacu și Paul Stănescu vor prelua conducerea interimară ca președinte, respectiv secretar general.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Comisiei PSD de validare a candidaturilor la alegerile interne a refuzat dosarul de candidatură la șefia partidului depus de Eugen Teodorovici pe motiv că este incomplet.

Congresul extraordinar al PSD este programat pe 22 august.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: