miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 august, 2016

bogdan buzaianuUPDATE 13.30: În dosar ar fi implicate cinci instituții de media, la care se efectuează acum percheziții și se ridică documente și înscrisuri.

De asemenea, Parchetul a revenit cu un nou comunicat, în care precizează că prejudiciul este, de fapt, de 5 milioane de euroȘ

„Sumele  calculate   cu  titlu de  prejudiciu până la  acest moment  fiind  în cuantum de  22.461.638  lei –  reprezentând impozit  pe profit în sumă de 10.268.177 lei şi  TVA în sumă de  12.193.461 lei – echivalentul a cca. 5 milioane de euro”.


***

Informația de bază

Sediul companiei Energy Holding, societate controlată de omul de afaceri Bogdan Buzăianu (foto, unul dintre „băieții deștepți” din energie), și alte 21 de sedii și locuințe sunt percheziționate de procurori ai Parhetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Potrivit unui comunicat al parchetului, în dosar sunt cercetate două persoane fizice (printre care și administratorul companiei Energy Holding), și două persoane juridice. Acestea sunt acuzate de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare, într-un dosar cu prejudiciul de numai 500.000 de euro, deocamdată.


Agerpres deține informația pe surse că în dosar ar fi implicată și o instituție media.

„Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, poliţişti din cadrul DGPMP – Poliţia Sector 1- Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, efectuează, în cursul zilei de astăzi un număr de 22de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti( 19 locaţii) şi a  judeţului Ilfov(3locaţii), în vederea ridicării de documente financiar contabile şi înscrisuri de  la sediul social al unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice”, se spune în comunicat.

În cursul anului 2009, între două societăți comerciale au fost încheiate contracte de consultanță și vânzare-cumpărare, având ca obiect terenuri la prețuri mult supraevaluate, astfel încât bugetul de stat a fost prejudiciat cu aproximativ 500.000 de euro, reprezentând neplata impozitului pe profit și a taxei pe valoare adăugată.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pe numele suspecților au fost emise mandate de aducere și ei urmează să fie audiați la finalul perchezițiilor.

Pentru recuperarea prejudiciului din dosar a fost pus sechestru pe 14 imobile – terenuri și construcții deținute de supecți.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: