miercuri

27 martie, 2024

30 august, 2021

Asociaţia pentru Energie Curată şi Combaterea Schimbărilor Climatice va organiza, împreună cu Comisia Europeană, o masă rotundă în care se va discuta despre potenţialul energiilor regenerabile din Marea Neagră, în cadrul Conferinței ONU privind schimbările climatice (COP 26), care va avea loc la Glasgow în prima jumătate a lunii noiembrie.

„Am acceptat cu plăcere propunerea Comisiei Europene să organizăm împreună un eveniment la Glasgow. Pentru o organizaţie tânără ca a noastră este o onoare. Mă bucur că vom aduce situaţia României în atenţia participanţilor la Glasgow”, a declarat Răzvan Nicolescu, preşedintele asociaţiei, pentru Agerpres.


„Chiar dacă mai avem mult de făcut, suntem, în prezent, cea mai ambiţioasă ţară din regiune în promovarea energiilor regenerabile şi ne aflăm în top 5 mondial la decuplarea creşterii economice de creşterea nivelului de emisii”, a adăugat Răzvan Nicolescu.

(Citiți și:„România ar putea produce de 4 ori mai multă energie electrică prin parcurile eoliene offshore. Harta locațiilor potențiale – raport EPG”)

Comisia Europeană va administra un pavilion propriu pentru evenimente la Glasgow, în cadrul căruia va avea loc şi masa rotundă pe tema Mării Negre.

Înainte de Glasgow, Asociaţia pentru Energie Curată şi Combaterea Schimbărilor Climatice va lansa iniţiativa globală „Clean Path Initiave”, prin care își propune să aducă „o contribuţie pornită din România la cea mai mare problemă cu care se confruntă omenirea: combaterea schimbărilor climatice”, a mai spus pșresedintele asociației.

Un succes obligatoriu

Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice din 2021 este cunoscută şi sub numele de COP 26 pentru că este cel de-al 26-le eveniment de această anvergură privind schimbările climatice şi cel mai important eveniment de profil de la nivel mondial.


Un eşec al Conferinței ONU privind schimbările climatice (COP26) din toamnă ar fi „catastrofal, nu există alt cuvânt pentru asta”, a declarat Alok Sharma, președintele COP26 și, totodată ministrul britanic al Mediului.

Conferința va avea loc după ce, la încewputul luni august, a fost publicat raportul „Cod roșu pentru umanitate”, elaborat de grupul interguvernamental de experți al ONU însărcinat cu evaluarea riscurilor asupra încălzirii globale din cauza efectelor activității umane (IPCC).

(Citiți și: „Omenirea va trece prin evenimente meteo extreme fără precedent – raport ONU asupra schimbărilor climatice”)

Conferința COP 26 va avea loc la Glasgow, Marea Britanie, între 1 şi 12 noiembrie 2021.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

”În ultima perioadă, auzim – îndeosebi din partea mediului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: