duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 februarie, 2018

Compania Energean Oil & Gas a anunțat vineri că a primit accesul la o finanțare de cel mult 180 milioane dolari americani în baza unui acord semnat cu BERD, Banca de Dezvoltare și Comerț a Mării Negre (BSTDB), EximBank și Intesa Sanpaolo Romania, HSBC fiind agentul bancar.

Acordul reprezintă o extensie a unui acord de împrumut semnat în 2016 cu berd în valoare de 75 milioane dolari.

Accesul la această linie suplimentară de finanțare va asigura continuarea programului de dezvoltare al companiei care este angrenată în operarea unor câmpuri petroliere în regim offshore din Bazinul Prinos, Grecia (Prinos North și Epsilon).


Linia de finanțare va alimenta în principal dezvoltarea operațiunilor din câmpul Epsilon, în parteneriat cu GSP Offshore S.R.L, în cadrul cărora sunt prevăzute forarea a până la 25 de puțuri adiționale și construcția suplimentară a două platforme de foraj marine până în 2021, în scopul creșterii materiale a producției.

CEO Energean Oil & Gas CEO, Mathios Rigas, afirmă: “Energean este încântată să anunțe semnarea acordului cu BERD, BSTDB, EximBank Romania și Intesa Sanpaolo Bank, acord ce susține dezvoltarea viitoare a proiectului North-Eastern Greece. Suntem determinați să creștem investiția în Bazinul Prinos, acolo unde deja avem un istoric solid al producției iar în acest moment ne orientăm spre dezvoltarea câmpului petrolier Epsilon, componentă a licenței Epsilon”.

”Suntem convinși că acordul de împrumut este încă o dovadă a încrederii de care se bucură Energean în rândul băncilor internaționale și demonstrează încredere în capacitățile companiei de a aduce plusvaloare acționarilor. Programul de dezvoltare care este implementat în Bazinul Prinos, acolo unde  Energean are încheiată o înțelegere pe termen lung cu BP pentru întreaga producție, este parte a unui amplu proiect de dezvoltare al companiei noastre în Estul Mediteranei. Acest plan conține și proiectul-fanion al companiei, care vizează investiții de 1,6 miliarde dolari în proiectul Karish, din zona offshore a Israel, dar și alte proiecte în vestul Greciei și în Adriatică. Energean înregistrează un progres semnificativ în a-și îndeplini obiectivul de a deveni cea mai importantă companie indsependentă din domeniu din regiunea de est a Mării Mediterana”.

Ihsan Ugur Delikanli, președinte BSTDB, afirmă: “Suntem bucuroși că putem contribui la acest proiect care va avea un substanțial impact în economia Greciei. Cu atât mai mult cu cât am reușit să conjugăm eforturi în susținerea mediului de afaceri grecesc. Sunt de asemenea încântat să remarc întărirea cooperării cu berd și implicarea Băncii de Export-Import a României într-un acord care va crește și eficiența energetică a Greciei”.


Eric Rasmussen, Director BERD, declară: “Suntem încântați că, împreună cu doi importanți noi parteneri financiari, suntem parte a acestei operațiuni care va întări planurile de creștere strategică ale Energean.”

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: