marți

21 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 aprilie, 2012

Elveţia a emis mandate de arestare pentru trei funcţionari publici din Germania, pe care îi acuză de spionaj industrial, pentru că au cumpărat date bancare secrete despre evazionişti germani, a declarat un purtător de cuvânt din cadrul Guvernului german, citat de Bloomberg.

Cei trei germani, care lucrează în domeniul investigaţiilor privind taxele în landul Renania de Nord-Westphalia au negociat achiziţia în valoare de 2,5 milioane de euro de informaţii personale ale clienţilor care ar fi fraudat taxele în 2010 în Germania şi care aparţin grupului bancar credit Suisse.

Cele două ţări încearcă să stabilească o propunere pentru un acord referitor la taxarea fondurilor cetăţenilor germani din Elveţia.


Ministrul german de finaţe, Wolfang Schaeuble a declarat că “Elveţia are sistemul său legal, iar noi îl avem pe al nostru” şi că “justiţia în Elveţia este la fel de independentă ca în Germania”.

În disputa cu Germania, procurorul general al Elveţiei a transmis un comunicat în care precizează că „există o suspiciune puternică că au fost anumite dispoziţii din Germania pentru folosirea spionajului în scopul de a obţine informaţii de la credit Suisse. Procuratura a cerut sprijinul autorităţilor germane”.

Germania a încercat de mai multe ori să prindă evazioniştii bogaţi care se folosesc de conturi în străinătate pentru a evita plata taxelor, iar în februarie 2008, poliţia germană a derulat percheziţii masive vizând aproape 1.000 de persoane, după ce a plătit milioane de euro pentru a obţine un CD cu date despre conturi deschise la o bancă din Lichtenstein.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lista crizelor la care Europa trebuie să răspundă în următorul deceniu nu se rezumă la efectele pandemiei și la război – ea e mult mai lungă și cuprinde

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: