duminică

21 aprilie, 2024

26 octombrie, 2022

Miliardarul american Elon Musk a notificat investitorii care s-au angajat să finanțeze o parte din achiziția sa de 44 miliarde de dolari a platformei de socializare Twitter Inc că intenţionează să încheie tranzacţia până vineri, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Investitorii de capital, inclusiv Sequoia Capital, Binance, Qatar Investment Authority şi alţii, au primit documentele privind finanţarea tranzacţiei de la avocaţii lui Elon Musk, susţin sursele.

Este cel mai clar indiciu că miliardarul american intenţionează să se conformeze termenului limită dat de Tribunalul din Delaware pentru a finaliza tranzacţia până vineri, 28 octombrie.


Băncile care s-au angajat să susţină achiziţionarea Twitter au finalizat acordul final de finanţare şi acum semnează documentele necesare, a anunţat şi Bloomberg.

Tranzacție cu cântec

Un acord ar instala cea mai bogată persoană din lume la conducerea uneia dintre cele mai influente platforme media și ar pune capăt lunilor de litigii care au afectat brandul Twitter și reputația lui Musk.

Elon Musk, directorul executiv al producătorului de mașini electrice Tesla Inc, ar urma să preia astfel o companie pe care s-a angajat inițial să o cumpere în aprilie, dar a dat înapoi ulterior.

La începutul lunii octombrie, Elon Musl a propus companiei Twitter să continue procesul de preluare la prețul convenit inițial, de 44 de miliarde de dolari, cerând oprirea demersurilor în instanță demarate de rețeaua de socializare.


Miliardarul și-ar dori să renunțe la mare parte dintre angajații companiei, ceea ce a creat stări de neliniște în cadrul salariaților. Deocamdată nu se cunosc mai multe detalii despre o posibilă restructurare, însă planurile miliardarului sunt așteptate odată cu finalizarea tranzacției.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: