miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 aprilie, 2022

Curtea de Apel din Sofia a decis joi că Elena Udrea va rămâne în arest în Bulgaria până la extrădarea sa.

Judecătorii au respins recursul Elenei Udrea la decizia de arestare preventivă și actele medicale depuse la instanță de avocații săi. Judecătorii au precizat că aceste acte nu indică faptul că rămânerea în arest va accentua problemele medicale pe care ea le are.

Elena Udrea va rămâne în arest preventiv în Sofia până în 19 aprilie, când se va decide dacă va fi sau nu extrădată.


În legătură cu acest aspect, autoritățile din Bulgaria așteaptă de la cele din România precizări legate de regimul de detenție, după ce Elena Udrea a susținut că nu vrea să revină în țară tocmai din cauza acestor condiții.

Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, a fost reținută la sfârșitul săptămânii trecute în Bulgaria, în ziua în care a fost definitiv condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute.

Ea a fost audiată de o instanță din Bulgaria în legătură cu cererea de extrădare depusă de autoritățile române, dar instanța a decis ca fostul ministru să rămână în arest până când se va judeca apelul formulat de avocatul lui Udrea.

Elena Udrea a fost prinsă de grănicerii bulgari în 8 aprilie, când încerca să treacă granița spre Grecia, prin vama Kulata.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Dacă nu va ajunge în România, Elena Udrea a spus că a cerut azil politic în Grecia, unde a închiriat o locuință unde ar putea să stea, pentru că, spune ea, „are grave probleme de sănătate”.

Dosarul “Gala Bute” a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015, faptele fiind de luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: