sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 aprilie, 2022

UPDATE: Elena Udrea nu s-a predat după condamnarea dictată joi de ÎCCJ.. Poliția a mers la locuința din Corbeanca a Elenei Udrea pentru a pune în executare mandatul. După condamnare, avocatul Elenei Udrea a dat asigurări că ea se află în țară, dar Poliția nu a găsit-o la domiciliu. Mass-media române citează surse judiciare care afirmă că Elena Udrea ar fi plecat din țară, în urmă cu câteva zile, pe la Vama Giurgiu.

Informația inițială:

Elena Udrea a fost condamnată joi de Înalta Curte de Casație la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Decizia e definitivă, instanța respingând constestația în anulare și menținând sentința inițială.


Conform procedurii, Elena Udrea trebuie să se predea Poliției sau, în caz contrar, Poliția merge să o ridice pentru a pune în aplicare decizia instanței. Elena Udrea a fost reprezentată în proces de fostul ministru al Justiției Tudorel Toader.

Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat-o în 2018 pe Elena Udrea la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Elena Udrea se afla atunci în Costa Rica, unde a cerut statutul de refugiat.

Cererea pentru azil politic depusă de Elena Udrea în Costa Rica a fost respinsă în martie 2019.


Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute de Interpol în Costa Rica, în octombrie 2018, pe numele lor existând mandate de urmărire internațională.

Între timp, fostul ministru al Turismului a născut o fetiță și a obținut statut provizoriu de refugiat, până la soluționarea cererii de azil politic.

În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.

Dosarul Gala Bute a plecat de la o investigație realizată de Gazeta Sporturilor. Elena Udrea a hotărât organizarea Galei Bute, după discuții cu Rudel Obreja și a cerut subordonaților din Ministerul Dezvoltării să găsească soluții pentru finanțarea meciului, „urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute”, după cum acuza DNA.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: