marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 martie, 2019

Contestația în anulare depusă de fostul procuror-șef al DIICOT Alina Bica a fost admisă marți de Înalta Curte de Casație și Justiție – decizia de condamnare la patru ani de închisoare a fost desființată în parte, apelul urmârnd să se judece din nou.

Noul proces va începe pe 20 mai, strict pentru rejudecarea apelurilor declarate de Alina Bica și DNA împotriva deciziei din noiembrie 2016, adică numai în ceea ce priveşte soluţia de condamnare a fostei șefe a DIICOT pentru infracţiunea de favorizarea infractorului, potrivit Mediafax.

Instanța menține celelalte dispoziţii ale deciziei penale atacate.


Această cale extraordinară de atac a fost motivată prin decizia Curții Constituționale privind nelegarea completurilor de cinci judecători de la Curtea Supremă constituite după 1 februarie 2014.

Alina Bica a fost citată pentru a se prezenta la apel, dar fosta șefă a DIICOT se află în Costa Rica, unde a aplicat pentru azil politic. Într-o intervenție telefonică la un post de televiziune, a declarat că nu vrea să se mai întoarcă în România.

În dosarul în care a primit în iunie 2018 o pedeapsă de patru ani închisoare cu executare Alina Bica a fost acuzată de favorizarea făptuitorului.

Într-o situație asemănătoare se află și alți foști înalți demnitari – fostul ministru al Marilor Proiecte Dan Șova, fostul ministru al Energiei Constantin Niță, care au ieșit din penitenciar, după ce executarea pedepsei a fost suspendată ca urmare a deciziei CCR, și așteaptă soluția instanței privind rejudecarea apelului.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: